Vad arbetar du med på Tritech?
Jag har en roll som Konsultchef, vilket innebär jag jobbar med försäljning, rekrytering och ansvarar ett team med ca 20 duktiga kollegor.

Just för stunden fuskar jag också lite som teknisk projektledare.

Varför tycker du embedded system och IoT är så roligt att arbeta med?
De inbyggda systemen finns precis överallt. Av dagens processorer är det bara ca 2% som sitter i en klassisk dator med skärm och tangentbord. Resterande del finns i de inbyggda systemen runt omkring oss. Det roliga med IoT är att det har pratats om det så länge och nu börjar den riktiga IoT-vågen att ta fart på riktigt.

Vad gjorde att du valde att börja jobba på Tritech?
Jag har jobbat på Tritech sedan 1999. Då var jag föräldraledig och en av min bästa kompisar hade pratat med mig under en längre tid om att börja på Tritech. Jag trivdes väldigt bra på mitt f.d. jobb och var nog ganska svårövertalad. Till sist kunde jag dock inte motså det jag såg från sidan och än idag trivs jag lika bra som jag gjorde direkt när jag började.

Berätta om något extra spännande du varit med om på Tritech!
Att redan år 2000, inom ramen för Tritech, få vara delaktig i att utveckla Screenfridge, ett internetuppkopplat kylskåp, åt vår kund E2 Home som ägdes av Electrolux och Ericsson.

Detta var IoT i sin barndom och en riktigt häftig produkt. Den var dock klart före sin tid, vilket gjorde att marknaden och infrastrukturen som behövdes inte riktigt fanns på plats.

Vad är det bästa med konsultrollen?
Omväxlingen och variationen. Man träffar hela tiden nya människor och får möta olika branscher och olika tekniker. Man har också en känsla av att kunna göra stor nytta genom att tillföra nya sätt att se på saker till sina kunder.

Vem är din största tekniska förebild?
Oj, vilken svår fråga, …

Kanske Christer Fuglesang som jag hade som lärare på KTH. Han hade en fantastisk kombination av att vara otroligt begåvad och samtidigt kunna förklara saker på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Sedan alla mina otroligt kompetenta kollegor.

mats.bergmark@tritech.se

Jobbar du redan på Tritech Technology?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@tritech.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor