Vad arbetar du med på Tritech?
Jag arbetar i Tritech’s DMS team, Development, Maintenance and Support. Vi vidareutvecklar och förvaltar system som Tritech tidigare levererat till kunder. Det är ett mycket spännande och varierande jobb då jag får dyka ner och se alla möjliga typer av projekt. Just nu vidareutvecklar jag ett system för Ansaldo vars uppgift är att skicka loggfiler från tåg i färd till en server som sedan ska visa loggfilerna på en hemsida. Det är ett system som rör både inbyggda systems (utrustningen på tåget) och högnivå/backend programmering (hemsidan/servern).

Vad är det som är så roligt med IoT och inbyggda system?
Nästan alla tekniska produkter som tillverkas idag ska vara ”Smarta”, vilket innebär att de ska ha någon typ av embedded system inbyggt och kunna kommunicera med andra produkter. Det finns inga begränsningar för vad man kan skapa av embedded system tillsammans med IoT. Just denna friheten och att få vara med att skapa framtidens teknologier är just därför jag älskar att arbeta med embedded systems!

Vad gjorde att du valde att börja jobba på Tritech?
Min dröm var att få vara med och utveckla en produkt från ide till färdig produkt. När jag fick reda på att Tritech gjorde detta inom mitt specifika tekniska område, så var jag såld.

Berätta om något extra spännande du varit med om på Tritech!
Det var otroligt spännande när jag och min kollega fick drygt två veckor på oss att sätta ihop en IoT demonstration för företaget Connode. Demon skulle stå i processor tillverkaren Intel’s monter på flera världsliga IoT-mässor. Det var ett mycket intensivt men ändå spännande arbete och att få beröm av höjdare inom Intel var väldigt glädjande.

Vad är det bästa med konsultrollen?
Det bästa med konsultrollen är den stora variationen av arbetsuppgifter. Ena dagen kan jag arbeta med en Cortex-processor och andra dagen skriver jag högnivå kod för Windows applikationer.

Vem är din största tekniska förebild?
Jag har ingen speciellt ”stor” teknisk förebild, men det är mycket enkelt att finna fina förebilder inom företaget Tritech.

Jobbar du redan på Tritech Technology?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@tritech.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor