Vad arbetar du med på Tritech?
Jag är chef för ett dotterbolag – Tritech Göteborg. Tillsammans med kollegorna i Göteborg har vi startat en verksamhet 2013 som idag omsätter 30 MSEK om året, vi är lite drygt 30 anställda.

Vad är det som är så roligt med IoT och inbyggda system?
Redan för 20 år pratades det mycket om IPv6 och hur det i framtiden skulle bli möjligt att kommunicera med ”allt-möjligt” över internet – då en svindlande tanke men idag fullt realistisk. Inbyggda system letar sig in på fler och fler ställen i vårt samhälle och möjliggörs att bli en del av internet; IoT ser jag som en naturlig del i teknikutvecklingen och av vårt samhälle och oavsett vad vi väljer att kalla den trenden så kommer den fortsätta att förändra vår framtid.

Vad gjorde att du valde att börja jobba på Tritech?
Jag kom i kontakt med Tritech och gillade både företaget, kulturen och människorna som jobbar där. Det var ett ganska enkelt val.

Berätta om något extra spännande du varit med om på Tritech!
Det var när vi deltog i Embedded Awards och vann pris hösten 2015, det var grymt häftigt!

Vad är det bästa med konsultrollen?
Nu jobbar jag ju inte som konsult längre så ofta, men för mig har det alltid varit variationen av arbetsuppgifter. Jag har utvecklats massor sedan jag valde att kliva på mitt första konsultjobb – jag har fått insikt i en mängd olika arbetsplatser, branscher och produkter & jag har utökat mitt personliga nätverk lavinartat.

Vem är din största tekniska förebild?
Jag inspireras mest av de ingenjörerna som vågar vara banbrytande och se vägar som ingen annan drömt om att utforska. Som datorintresserad redan sedan barnsben är nog Alan Turing en bra kandidat - men det finns ju många att välja bland…

magnus.janemyr@tritech.se

Jobbar du redan på Tritech Technology?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@tritech.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor